Paine impletita cu branza

de aura78 in Piine, 23 Mar 2014 | 3342 vizualizari

 

SIMPLU SI BUN

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 250 g lapte
  • 50 g ulei de masline
  • 1 lingura zahar 
  • 1 lingurita de sare
  • 25 g drojdie proaspata sau daca nu ai 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1 ou
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 250 g branza elemental rasa
  • PENTRU UNS DEASUPRA
  • un galbenus de ou cu putin lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu branza:

Dizolva drojdia in putin lapte caldut .Intr-un lighean pune faina,zaharul ,sarea,uleiul ,oul ,drojdia si laptele ramas,putin cate putin .Framanta pana cand obtii un aluat moale, neted si omogen .Lasa-l la dospit ,pentru 1 ora sau pana cand vezi ca a dublat volumul.
Intinde aluatul cu facaletul ,formand un dreptunghi de 40 X 50.Taie aluatul in 3 fasii egale.

In mijlocul fiecarei fasii pune branza elemental rasa.

Inchide fasiile ,formand 3 cordoane

 Impleteste cele 3 cordoane ,formand astfel painea.Pune-o pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt si las-o sa dospeasca inca 30 de minute.Inainte de a pune painea la cuptor ,unge-o pe deasupra cu galbenusul de ou batut cu putin lapte .

Pune-o la cuptorul in prealabil la 180 de grade ,pentru aproximativ 20 - 25 de minute.Depinde de cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

23.03.2014, 20:20

Ce faina

deyutzky 1

24.03.2014, 06:52

ce rumena si frumoasa ti-a iesit!

danakarin 1

24.03.2014, 07:32

foarte bine arata ! bravo !

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin